VAN / ÖZALP - ÖZALP KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Eyl

Peygamber efendimizin dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan mevlid kandili okulumuzda coşkuyla kutlandı. Bizi habibine ümmet kılan Allah'a sonsuz hamd, Resulullah efendimize salât ve selâm olsun. Okulumuz meslek dersleri zümresi öğretmenlerinin hazırlamış olduğu program öğrencilerimiz ve davetliler tarafından ilgiyle takip edildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

"Öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu, okul koridorlarının sessizliğini bozduğu gün geldi''

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günün'de vatanımız için yüreklerini ortaya koyan tüm milletimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Metin ÖNDER

Tem

Kurban Bayramı vesilesiyle Okul Müdürümüz Sayın ÖNDER bir mesaj yayınladı.

Haz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran'da yapılan merkezî sınavın sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

Haz

Özalp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2021-2022 yılı mezunlarımızı coşkuyla uğurladık.

12.sınıf öğrencilerimizin mezuniyet töreni idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Okul müdürümüzün konuşması ile başlayan programımız her şubeden öğrencilerimizin konuşmasını yapması, vedalarıyla ilgili duygu, düşüncelerini belirtmesi ile devam etti. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik eder başarılı, sağlıklı bir gelecek dileriz.

May

Okulumuz öğrencileri ve çok değerli Yabancı Dil Öğretmenimiz Funda SAYIN hanımın mentörlüğünde "Speak Foreign Languages with Confidence ve Our Lodestars" (Yabancı Dilleri Güvenle Konuş, Kutup Yıldızlarımız) adlı projelerle Etwinning kalite etiketine başvuru gerçekleştirdi.

ENGELLİLER HAFTASI(10-16 MAYIS)

10-16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Engellilik insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil,BM Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu tarafından 1982 yılında kabul edilen Dünya Engelliler Haftası, her ülkede olduğu gibi ülkemizde de her yıl aynı tarihlerde anılıyor.

Engelliler Haftası boyunca; engelli sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulmaktadır. Yazılı ve görsel medyada konu ile ilgili programlar yayımlanır.

Engelliliğin başlıca nedenleri arasında akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlik, aşıların zamanında yapılmaması, kazalar gibi nedenlerden sayılabilir.

Kimi insanlar doğuştan kimi insanlar ise sonradan herhangi bir kaza sonucunda engelli olabilmektedir. Doğuştan ya da sonradan kazanılan engeller hem fiziksel hem de bedensel engeller olarak ortaya çıkabilmektedir. Çevremizde engelli bir insan gördüğümüzde ona acıyarak bakmak yerine ona engelini unutturacak şekilde davranmamız güzel bir davranış olacaktır.

Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. Bir gün bizim de başımıza aynı durumun gelebileceğini düşünerek çevremizdeki engelli vatandaşlarımıza yardım etmekten kaçınmamamız gerekir.

Engelleri aşılamaz sananlara, engellilerin sabır ve azimle elde ettiği başarıları göstermek gerek. Engellilerin korunmaya değil, eşit  vatandaşlar olarak kabul görmeye ihtiyacı vardır.

Dünya Engelliler Haftası'nın, engellilerin yaşadığı sorunlara ilişkin toplumsal farkındalığımızı artırmasını  yürekten dilerim.

Metin ÖNDER

May

Okul Müdürümüz Sayın ÖNDER Anneler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

"Yüce Rabbimizin  insanoğluna  verdiği  belki  de en  kıymetli  armağandır  bir  anne.  Dünyayı   güzelliştiren  sevgi  çiçeklerinin  tohumları  onun  bakışında,  dokunuşunda,  okşamasında,  sımsıkı  sarılışında  gizlidir. Annenin  tılsımlı  şefkatiyle  büyüyen  bir  çocuğun  tertemiz  kalbinde  atılır sağlam  bir  karakterin  ve  sağlam  bir   toplum   geleceğinin  temelleri."

TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...

May

OKUYORUM PROJESİ MART VE NİSAN AYLARI ÇALIMALARI OKULUMUZ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ M.HANİFİ ESLİK HOCAMIZIN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR. ÖĞRENCİLERİMİZ OKUDUKLARI KİTAPLARLA İLGİLİ ANALİZLER YAPIP KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORLAR.