VAN / ÖZALP - ÖZALP KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

OKULUMUZUN TANITIM FİLMİ.

Kas

Okulumuzun giriş kısmına astığımız tahtaya öğrencilerimiz her gün farklı ayetler yazmaktadır.Bu şekilde tüm öğrencilerin de okuması ve düşünmesi sağlanılmaktadır.Sürekli gördükleri bir alanda olduğu için öğrencilerimiz ayetlerle daha ilgili ve daha bilgili hale gelmektedir.

Kas

Okulumuz öğretmenleri bir araya gelerek öğrencilerin uyum,devam,başarı,disiplin gibikonularını görüşmüşlerdir.Bu konularda sıkıntı yaşayan öğrenciler belirlenmiş ve giderilmesi adına neler yapılabileceğinden bahsedilmiştir.Öğrencilerin herhangi bir konuda mağdur olmaması adına gerekli önlemlerin alınmasına karar verilmiştir.

Kas

Okulumuzun yetenekli ve istekli öğrencilerinden müzik öğretmenimiz okul korosu oluşturmuş gerekli çalışmaları gerçekleştirmektedir.Okul koromuz ihtiyaç hallerinde resmi ve özel programlarda çalıştırılarak güzel eserler sergilemektedirler.

Kas

Okulumuz rehberlik öğretmeni öğretmenlerimize kriz anında nasıl davranılmalı öfke ve stresle nasıl başa çıkılmalı gibi konularda öğretmenlerimizi seminer vermiş,öğrenciler için daha faydalı olunacak bilgiler vermiştir.Rehberlik servisimizin vediği bilgiler öğrenciler ile iletişim açısından öğretmenlerimize faydalı olmuştur.

Kas

Okulumuz öğrencileri Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerinde uygulamalar yapmış,arkadaşlarına vaaz vermiş,öğretmen rolünü almıştır.Uygulamalı meslek dersi olan bu ders öğrencilerin hitabet,toplum önünde konuşma gibi becerileri için olumlu olmuştur.

Kas

Okulumuz 12.sınıf öğrencilerinden her 3 veya 4 öğrenci için bir öğretmenimizi görevlendirerek koçluk sistemi uygulaması yapılmaktadır. Öğrencilerin başarı,deneme,devamsızlık,motivasyon gibi her durumlarını takip eden öğretmenler öğrencilere yardımcı olmakta başarıyı arttırmalarına katkı sağlamaktadır.

Kas

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından dil sınıfı laboratuvar ve resim atölyeleri açılmıştır.Bu atölyeler hem öğrencinin derse bakış açısını hem de çalışmasını olumlu yönde etkilemiş öğrenciler tarafından desteklenmiştir.

May

Okulumuz öğretmenleri bir araya gelerek iki dönem boyunca uyguladığımız kalite takip sistemini değerlendirmiş,yapılan etkinlikler ve gelecek sene için yapabileceğimiz daha faydalı etkinlikler hakkında görüş alış verişinde bulunmuşlardır.

May

Okulumuz öğretmenleri Van'ın tarihi ve kültürel alanlarına geziler düzenlemiş bu yerleri ziyaret etmişlerdir. Ayrıca öğretmenlik meslek etiği ve insani değerlerimiz ile ilgili öğretmenler odasında bir konferans yapmış görülşerini dile getirmişlerdir.

May

Okulumuzun öğrencileri okul bahçesinde peyzaj çalışmları yaptırlar. voleybol sahasında düzenlemeler yapıp fidanlar dikmişlerdir.

May

Okulumuz öğrencileri edebiyat öğretmenlerinin yardımı ile arkadaşlarına şiir dinletisi programı düzenlemişlerdir.Öğrenciler için farklı ve öğretici olan program ilgi ile karşılanmıştır.

May

Okulumuz öğrencileri ve meslek dersleri öğretmenleri öğrencileri bilinçlendirmek ve bilgilerin daha kalıcı olması adına iman-islam şartları köşesi oluşturmuşlardır.Öğrencilerin dikkatini çeken çalışma kalıcılık açısından faydalı olmuştur.

May

Okulumuz öğrencileri meslek dersleri öğretmenlerinin katkıları ile çeşitli sahabelerin hayatını araştırarak arkadaşlarına sunumlar gerçekleştirmişlerdir.Hem anlatan hem de dinleyen öğrencilerimiz için kalıcı ve etkili bir çalışma olmuştur.

May

Okulumuz öğrencileri arasında kendi oluşturdukları takımlar ile voleybol turnuvası gerçekleştirdik.Öğrenciler için verimli geçen bu aktivitede 11-B sınıfı öğrencileri galip olmuş ve ödüllendirilmişlerdir.